Hyppää sisältöön

Uutiskirje 7/2023

Puheenjohtajan tervehdys

Pekka Rouhiainen
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Vuosi 2023 lähenee päätöstään ja on hyvä hetki kerrata, mitä IR-yhdistyksen vuoteen on mahtunut.

Tänä vuonna järjestimme yhteensä 12 jäsentapahtumaa, joihin osallistuttiin yhteensä 445 kertaa. Asiantuntijoita vieraili tilaisuuksissamme puhumassa 26 kappaletta. Aiheet pitivät sisällään lähes koko IR:n kirjon alan sääntelystä tekoälyn hyödyntämiseen sijoittajaviestinnässä, CSRD-raportointivaatimuksista onnistuneisiin ja kiinnostaviin case-tarinoihin IR:n maailmasta.

Omien tilaisuuksiemme lisäksi olimme mukana järjestämässä tilaisuuksia muun muassa Suomen Pörssimeklarit ry:n ja Suomen Sijoitusanalyytikot ry:n kanssa. Nostimme esiin myös alan kiinnostavia tapahtumia maailmalta.

Jäsentapahtumien lisäksi yhdistys on osallistunut aktiivisesti alasta ja sen toimintatavoista käytävään keskusteluun. Tästä esimerkkinä kesällä uutisotsikoihinkin nousseet “pre-silent callit” eli keskustelut osakeanalyytikoiden kanssa hieman ennen hiljaisen periodin alkamista. Jotta sijoittajaviestinnän ammattilaisten ääni tulisi huomioiduksi keskustelussa, järjestimme aiheeseen liittyen muun muassa jäsenkyselyn sekä kahdenkeskisen tapaamisen Finanssivalvonnan kanssa.

Vuoden aikana hallituksemme jäsenet ovat aktiivisesti vierailleet ympäri Suomen korkeakouluissa vierailevina puhujina sijoittajaviestintää käsittelevissä tai sitä sivuavissa kursseissa. Lisäksi olemme kirjoittaneet säännöllisesti sijoittajaviestintää käsitteleviä kolumneja Suomen Osakesäästäjien Viisas Raha -julkaisuun.

Erityismaininnan ansaitsee myös yhdistyksen mentorointiohjelma, johon osallistui tänä vuonna peräti 12 mentori-aktori-paria. Vuodesta 2018 lähtien mentorointiohjelmaan on osallistunut yli 80 yhdistyksen jäsentä. Seuraava ohjelma käynnistyy helmikuussa 2024.

Tutkimusrintamalla alkuvuoden iso ponnistus yhdistykselle oli kattavan ja jäsenistöä palvelevan ura- ja palkitsemistutkimuksen toteuttaminen. Suomen IR-yhdistys on ainoa taho Suomessa, joka säännönmukaisesti seuraa alamme ja sen osaajien aseman kehitystä. Voit hyödyntää tutkimustuloksia esimerkiksi oman työnkuvasi tai osaamisesi kehittämisen yhteydessä kuin myös palkkaneuvotteluissa. 

Nämä kaikki aktiviteetit eivät olisi olleet mahdollisia ilman aktiivista hallitusta ja jäsenistöä. Lämmin kiitos siis teille kaikille panoksestanne niin IR-yhdistyksen kuin kotimaisen sijoittajaviestinnän ammattikunnan eteen.

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!”

Jäsen, pidä jäsentietosi ajantasalla, niin varmistat, että yhdistyksen jäsenkirjeet ja tapahtumakutsut tavoittavat sinut tuoreeltaan. Voit hallinnoida jäsentietojasi, kuten esimerkiksi, mihin sähköpostiin haluat vastaanottaa jäsenkirjeet, täällä.