Hyppää sisältöön

Uutiskirje 4/2022

Puheenjohtajan tervehdys

Pekka Rouhiainen
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

”Syksyn startattua monen IR:n vuosikellossa siirrytään tuloskauden ja lomien jälkeisestä ajasta taas kohti sijoittajatapaamisten järjestelyjä. Korona-aikaan hyväksi havaitut Teams-tapaamiset varmasti jatkuvat, mutta pohdinta sopivasta yhdistelmästä perinteisiä matkarodareita ja tehokkaita virtuaalitapahtumia askarruttaa. Tehdasvierailuja uskalletaan jälleen suunnitella, ja CMD:n järjestämisessäkin tulee taas tauon jälkeen palauttaa mieleen myös fyysisen tapahtuman mukanaan tuomat yksityiskohdat.

IR-sisältöihin on Venäjän hyökättyä Ukrainaan noussut geopoliittisiin riskeihin, inflaatioon sekä etenkin energiaan ja sähköön liittyviä teemoja. Jotkut sijoittajat ja analyytikot ovat viime aikoina arvioineet, kuinka korkeampi sähkön hinta ja mahdolliset sähkökatkokset vaikuttaisivat yhtiöiden liiketoimintaan ja kilpailukykyyn. Myös kestävään kehitykseen liittyvät teemat jatkavat nousussa. Toivottavasti kestävä kehitys pysyy sijoittajien fokuksessa myös silloin, kun yleinen taloustilanne heikkenee.

IR-yhdistyksen vuoden päätapahtuma, IR Day, järjestetään 4.10. Edellä mainittujen teemojen lisäksi päivän aikana tutustutaan nuorten sijoittajien erityistoiveisiin, pohditaan IR-ammattilaisten urapolkuja sekä kuullaan markkinavalvonnan puheenvuoro. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee tänäkin vuonna osallistumaan. Tilaisuus tarjoaa hienon mahdollisuuden oppia uutta ja tietenkin käydä antoisia keskusteluita kollegoiden kanssa vaikkapa kahvitaukojen aikana. Nähdään siis IR Dayssä!”

Jäsen, pidä jäsentietosi ajantasalla, niin varmistat, että yhdistyksen jäsenkirjeet ja tapahtumakutsut tavoittavat sinut tuoreeltaan. Voit hallinnoida jäsentietojasi, kuten esimerkiksi, mihin sähköpostiin haluat vastaanottaa jäsenkirjeet, täällä.