Hyppää sisältöön

IR-yhdistyksen mentorointiohjelman haku avoinna 11.12.2024 asti   

IR-yhdistyksen suosittu mentorointiohjelma saa jatkoa myös vuonna 2025. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ohjelmaan mentorin tai aktorin roolissa, hae mukaan 11.12.2024 mennessä.

IR-yhdistyksen ensimmäinen mentorointiohjelma käynnistyi vuonna 2018 ja sittemmin ohjelmaan on osallistunut jo noin sata ammattilaista aktorin tai menrotin rooleissa. Viime vuoden ohjelmaan osallistui 10 eri mittaisen taipaleen IR-alalla taittanutta aktoria.   

Uusi ohjelma alkaa taas 2025 

Oletko miettinyt, että voisit hyötyä juuri nyt mentorista? Jos vastaus on kyllä, niin oheisen lomakkeen täyttämällä voit ilmoittaa kiinnostuksestasi vuoden 2025 mentorointiohjelmaan. Lomakkeella voit kuvata tarpeitasi ja näiden perusteella (luottamuksellisesti) yhdistys pyrkii löytämään juuri sinulle sopivan mentorin. Ilmoittautuminen vahvistetaan virallisesti vasta, kun pari on löytynyt ja sekä aktori että mentori ovat parinsa hyväksyneet. Osallistuminen on aktoreille ja mentoreille ilmaista. Myös itse mentoriksi ryhtymistä pohtivat voivat ilmoittaa kiinnostuksensa alla olevalla mentorien lomakkeella.  

Ilmoita kiinnostuksestasi mentorointiohjelmaan viimeistään 11.12.2024 mennessä  

Mitä on mentorointi?  

Mentorointi on ammatillinen yhteistyösuhde, jonka tavoitteena on edistää oppimista ja osaamista sekä tukea aktorin (=mentoroitava) ammatillista kasvua. Kuka tahansa voi olla aktori tai mentori, tilanteesta riippuen. Tyypillisesti mentorointiin hakeudutaan uran alussa tai taitekohdissa, mutta mentoroinnista on yhtä lailla hyötyä myös kokeneille konkareille, jotka haluavat uutta perspektiiviä omaan työhönsä tai pohtia uravalintojaan laajemmin. Ryhmämuotoisen mentoroinnin etu ovat yhteistapaamiset ja vertaiskeskustelut, joista joka vuosi tulee meilläkin eniten positiivisinta palautetta – oman mentorin tai aktorin kehumisen jälkeen.  

IR-yhdistyksen mentorointiohjelmassa pyrimme aina etsimään juuri oikeanlaisen kumppanin kullekin aktorille. Mentoreita voidaan tarvittaessa etsiä myös yhdistyksen ulkopuolelta, esimerkiksi hallitusammattilaista, talousjohtajista, analyytikoista, viestintäjohtajista tai muista aktorin tarpeisiin sopivista tahoista. Käytännön ohjelman keskipiste ovat kahdenväliset keskustelut mentorin ja aktorin välillä, mutta ohjelman piirissä järjestetään myös yhteistapaamisia. Ohjelma päättyy aina virallisesti ryhmän yhteiseen päätösillalliseen – mutta keskustelu parien välillä usein jatkuu ohjelman jälkeenkin!  

Jos sinulla on kysymyksiä aiheesta, voit ottaa yhteyttä Faisa Kahiyeen (0449788408, faisa.kahiye@gmail.com).