Hyppää sisältöön

IR Day keräsi ennätysyleisön

Suomen IR-yhdistyksen vuotuinen päätapahtuma, IR Day, järjestettiin torstaina 3.10.2024 Wärtsilän pääkonttorilla Helsingin Ruoholahdessa. Tapahtuma houkutteli peräti 110 osallistujaa kuulemaan ja keskustelemaan sijoittajaviestinnän ajankohtaisista aiheista.

Päivän aikana osallistujat saivat kuulla yhteensä 13 alan asiantuntijan näkemyksiä ja kokemuksia, jotka käsittelivät muun muassa pääomamarkkinoiden sääntelyä, tekoälyn hyödyntämistä sijoittajasuhteissa ja esimerkiksi roadshow-päivien järjestämistä.

Ajankohtaisia teemoja ja tulevaisuuden näkymiä

Päivän ensimmäisissä puheenvuoroissa käsiteltiin yhtä sijoittajaviestinnän kulmakiveä, roadshow-päivien järjestämistä. Carnegie Investment Bankin edustajat Phoebe Eastley, Jinnie Kane ja Karolina Tingsnäs jakoivat vinkkejä tehokkaiden roadshow-tapahtumien järjestämiseen, ja Kati Kaksonen Terveystalosta avasi, mitä vaaditaan kv-sijoittajien kiinnostus saadaan heräämään.

Yksi aamupäivän odotetusta esityksistä oli Wärtsilän IR-johtajan Hanna-Maria Heikkisen puheenvuoro, jossa hän jakoi näkemyksiä siitä, miten heidän IR-toimintaansa johdetaan ja suunnitellaan pitkällä aikavälillä.

Paneelissa keskusteltiin sijoittajien odotuksista nykytilanteessa

Päivän päätteeksi kuultiin paneelikeskustelu, jossa analyytikot ja salkunhoitajat jakoivat näkemyksiään siitä, mitä sijoittajat he odottavat IR-toiminnalta nykyisessä markkinoiden epävakaassa ympäristössä. Panelistit painottivat erityisesti luottamuksen ja tiedon avoimuuden merkitystä sijoittajien ja yhtiöiden välillä.

Panelisteina toimivat Atte Riikola (Analyytikko, Inderes), Kimmo Stenvall (Senior Analyst, OP Markets) ja Juha Varis (Portfolio Manager, S-Pankki).

IR Dayn 2024 kumppaneina toimivat CMi2i, IDX, IR Partners ja Open Exchange.

IR Day 2025 järjestetään syys-lokakuun taitteessa 2025 Helsingissä. Tarkempi ajankohta ja paikka ilmoitetaan alkuvuodesta 2025.

Mahdollisissa yhteistyökumppanuuksissa sekä puhuja- ja aihe-ehdotuksissa voi olla yhteydessä yhdistyksen koordinaattoriin (firs@firs.fi).

Katso kuvia IR Daystä täältä.